click=menu Updated: 11-03-17.   Comments I dare you...
vejret Rungsted bådværft Aphrodite101 på groupcare Looking for the 414 Bellevue beach Club101
Soundscapes available
Forårstegn 17/3

 

Det er naturligvis et forårstegn, at jeg overhovedet skriver noget her... pausen har været al for lang. Desværre skriver jeg mest, fordi jeg selv modtog et forårstegn forleden, nemlig regningen fra havnen.

 

Jeg trak vejret dybt, åbnede konvolutten, og straks herefter havde jeg brug for stærk kaffe.

 

Medens jeg drak kaffen traf jeg en beslutning. Jeg nedlægger min side her omhandlende havnesagen.

 

Til gengæld åbner jeg en ny siden om livet på Rungsted Havn her:

 

http://rungstedhavn.blogspot.com

 

Havnelejen stiger igen een gang til 15/3

 

Som sædvanligt stiger havnelejen. I vanlig selvsikker stil angives der ingen grund hertil. Det kunne ellers nok være interessant at høre, eftersom alt andet lader til at falde i pris i disse tider. 

 

Der er dog een væsentlig ændring i den firefarvede unødigt dyre pamflet, som havnen udsender på bådejernes regning hele to gange årligt. Det er beklageligvis ikke tonen. Den er stadig i højskoleforstanderstil fra det forrige århundrede. Det er derimod, at man medsender en slags oversigt over økonomien i havnen.

 

Havnens regnskab, som det ellers de seneste mange år har været yderst vanskeligt at få adgang til, er interessant derved, at det tydeligt fremgår, hvem der betaler lønningerne - og alle andre udgifter på denne havn. Det er nemlig sejlerne. Ikke restauranterne. Ikke butikkerne. Ikke sejlklubberne, og det er heller ikke kommunen. Kommunen har sjovt nok travlt med at støtte sejlklubberne på haven, medens bådpladshaverne - efter de politiske udmeldinger - skal brandbeskattes. 

 

Helt præcist er det bådpladshaverne, der betaler for driften af havnen, og det var rigtig dejligt endelig at få det slået fast. 

 

I alle andre nogenlunde tidssvarende organisationer sørger man først og fremmest for at passe og pleje forholdet til dem, som betaler gildet. Jeg gad vide, hvornår det bliver sådan på Rungsted havn. Den dag skal vi have champagne, men der er næppe grund til at købe skum endnu. Den slags bliver jo ikke bedre med årene.

 

 Hvis du - ligesom mange andre - føler, at sejlernes behov tilsidesættes til fordel for tivolisering, turistfælder, parkeringspladser og offentlige toiletter så støt Rungsted Baadelaug. 

Så vidt jeg kan se, er er Rungsted Baadelaug det eneste sted, man kan henvende sig, hvis man ønsker at støtte og styrke pladshavernes mulighed for indflydelse på havnen. Jeg kan ikke umiddelbart pege på konkrete resultater af bådelaugets efterhånden flerårige indsats, men jeg tror nok, at man har fået stukket en kæp i hjulet på kommunens bestræbelser på at expropriere havnen og brandbeskatte bådpladshaverne, selvom disse rent faktisk har betalt for havnens opførelse og dens drift siden 1974 og endda også før det.

www.rungsted-baadelaug.dk 

 
 - -
© Copyright mar-11 NMMA Reproduction allowed with notice of origin

Demo: login